Gag-reel & Bloopers

 • Rabatten närmast skogen som djupgrävdes hösten 2011 (fanns ingenting där innan) vilken fick som i ett trollslag ett nytt lager mossa bara så där våren 2012. Hur gick det till? Trodde mossa var ganska långsamväxande! Rabatten är redan väl dränerad med massor av sand och grus - den ligger i en före detta sandtäkt - och har nu drygats på med massor av torv och kompost. Hoppas på att det blir lite för näringsrikt för mossan.
 • Torvpartiet gick från genomtänkt till kaotiskt. Började baklänges med massor av växter istället för en färdig rabatt först. Notera för mig själv: Inte göra så nästa gång! Har fått plantera om saker tusentals gånger och har låtit nedre delen av torvpartiet bli en barnkammare åt liljor som jag ännu inte vet var jag ska placera.
 • Vindskydd innan fristående rosor! Funderar på att sätta upp ett lågt staket av pil mellan vit-röda rabatten och oljerosorna. Kan det räcka? Får med andra ord raskt hitta pilslanor...
 • Jordgubbar är visserligen gott, men att köpa sex stycken är inte riktigt samma sak som att ta hand om 44 yngel... Att tänka på när jordgubbslandet är klart: Massor av halm runt plantorna! Behöver inte tusen miljoner plantor till av Honeoye. En sen, lika väl smakande och doftande sort hade suttit fint! Kanske köpa sex stycken av en sen typ som revar ordentligt... Jag lär mig aldrig.
 • När man sågar ned skog som i normala fall dricker stora mängder vatten märks det ganska raskt... Blöt trädgård i år.
 • Olivträd vill inte här. Försök inte igen (även om de är oemotståndligt vackra). Men kanske när jag har satt upp mitt växthus...
 • Plantera inte ut i krukor förrän du är SÄKER på att det inte blir några fler frostnätter... Ranunklar blir så äckliga av lite kyla. Som gammal rinnig marmelad :-/ Men de återhämtar sig! Blommar fint på nya friska skott! Ska ha sådana nästa år med. Så själv?
 • Handla inte upp hela månadslönen i handelsträdgården förrän EFTER att räkningarna är betalda... och kontrollera att frysen är full först.
 • Kom ihåg att äta någonting innan du drar igång några större projekt. När blodsockernivån sjunker blir man darrig i händerna och tappar saker överallt. 
 • Åk inte till en växtmarknad med tanken att "bara titta lite" - det gör man inte. Håll dig borta om plånboken kvider för sitt liv. Och åk absolut inte till en handelsträdgård direkt efteråt.
 • Spara alla lappar och skyltar med växtens namn! Det är mycket irriterande att sitta där och försöka komma på vad det nu var för något man hade planterat i de där rabatterna. Ännu svårare att i efterhand försöka luska ut artnamn. Om man inte sparar lapparna är det vettigt att skriva ned blommornas namn illa kvickt. Så frustrerande att köpa två likadana växter (om man inte har tänkt sig det, förstås).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar